Coaching

Whatever you think you can do or believe you can do, begin it. Action has magic, grace and power in it.

J. W. von Goethe

waarom coaching volgen?

Coaching is een investering in jezelf. Het zorgt ervoor dat je met je persoonlijke bagage aan de slag gaat. Zo kan je stap per stap jezelf ontdekken en kom je steeds weer dichter wie je werkelijk bent. Het helpt je om veel bewuster te leven.

Zelf heb ik vaak genoeg gemerkt dat je soms zo vast kunt zitten in bepaalde overtuigingen, gedachten en emoties dat je zelf geen oplossing meer kunt bedenken. Een coach is op die momenten een gids die je weer de (juiste) weg kan wijzen. Of je die weg volgt, bepaal je volledig zelf.

Als je bij mij een sessie volgt, gaan we samen op zoek naar een (kleine) stap die je zelf kunt zetten om weer verder te kunnen. Het is dan de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat. Bij een volgende sessie evalueren we hoe het gegaan is en kijken we of er nog verdere stappen nodig zijn.

Ik maak je bewust van je mogelijkheden. Zo kan je zelf actief je leven gaan creëren.

Zelf heb ik opleidingen tot life coach en business coach gevolgd, alsook extra (master) trajecten rond loopbaan, HSP en het vinden van je missie.

voordelen van coaching

 • zingeving
 • bewust je leven vormgeven
 • hsp als kracht gaan beschouwen
 • je talenten kennen & je missie vinden
 • flow waardoor je leven vlotter stroomt
 • wet van aantrekking correct toepassen

onderwerpen van coaching

flow

Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je leven uit balans raakt. Je leven stroomt niet meer en lijkt wel een grote strijd te zijn.

Coaching kan je een andere kijk bieden. Vaak is een kleine stap al voldoende om je leven weer te laten stromen.

hoogsensitiviteit als kracht

Op facebook ben ik lid van een aantal groepen rond HSP. Zeer vaak wordt er in die groepen geklaagd over hoe lastig men het heeft. Zo lijkt het haast of HSP een  ziekte is waar je zo snel mogelijk vanaf dient te komen terwijl het gewoon een eigenschap is.

Hoe zou het zijn om je hogere gevoeligheid te zien als gewaarzijn?

Als hoogsensitief persoon voel je anderen enorm aan. Hierdoor neem je onbewust gedachten en gevoelens van andere mensen over. Dit maakt het moeilijk om bij jezelf te blijven. Door zelf bewust te worden, leer je in te zien wat er eigenlijk van een ander is.

Anderzijds komen prikkels als HSP ongefilterd bij je binnen.  Andere mensen zijn zich hier vaak niet van bewust. We kunnen hen bewust maken door duidelijk onze eigen grenzen te kennen en duidelijk aan te geven wat we nodig hebben.

Via coaching ga je zo HSP als kracht gebruiken.

hoogsensitiviteit en loopbaan

Als (hoog)sensitieve persoon krijg je het in veel bedrijven steeds moeilijker. De werkdruk stijgt en niemand begrijpt hoe bv landschapsbureaus voor extra prikkels zorgen. Daarnaast is de bedrijfswereld nog steeds vooral gericht op de ratio. Sensitiviteit krijgt nauwelijks een plek.

Ervaar je problemen in je job? Heb je het gevoel dat je loopbaan niet bij je past? Zou je liever een ander pad bewandelen?

Je werk-gerelateerde vragen kunnen vele kanten opgaan: veranderen van functie of van werk, een andere invulling van je job, veranderen tussen werknemer/zelfstandige…

Tijdens coaching kunnen we samen bekijken wat je nodig hebt.

missie / zingeving

Waar liggen je talenten? Heb je een missie? Wat is voor jou zinvol?

Een groot deel van je leven ben je aan het werk. Het is dan ook belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je werk, want langdurige stress kan tot ziektes leiden. Zo kan een bore-out ontstaan door verveling en te weinig uitdagingen. Anderzijds is de oorzaak van een burn-out het continu overschrijden van je grenzen.

Mijn coaching is een combinatie van  loopbaanbegeleiding met een deel van de Gouden Reis methode.

gouden reis methode

De Gouden Reis methode is gebaseerd op de archetypes van Jung. Archetypes zijn deelpersoonlijkheden die je bij je geboorte meegekregen hebt. Het zijn thema’s die voor jou belangrijk zijn.

Tijdens de Gouden Reis ben jij de koning van je eigen koninkrijk. Je gaat op pad en ontdekt zo welke archetypes in jou zitten en geleefd willen worden. De archetypes zijn je dienaren. De bedoeling is natuurlijk dat er harmonie is in je koninkrijk. Dit kan enkel als je oog hebt voor al je dienaren en als er geen onderlinge strijd is.

Via meditaties, geleide visualisaties, chakrawerk, opstellingswerk en diepe inzichtsvragen ontdek je hoe je in elkaar zit, waar je passie ligt en waar je energie uit kunt halen.

voordelen

 • vind je levens- en zielsmissie
 • maak de goede beroeps- of studiekeuze
 • transformeer blokkades die je tegenhouden
 • ontdek je talenten en (verborgen) kwaliteiten
 • krijg weer energie na een burn-out of bore-out
 • ontvang gouden tips om je droom te realiseren
 • bouw meer zelfvertrouwen, kracht en eigenliefde
 • ervaar meer geluk door je kwaliteiten juist in te zetten

klaar voor meer

Boek nu je gratis kennismakingsgesprek en ontdek hoe ik je kan ondersteunen.